Масло од сусам
Ладно цедено
Масло од семки
од тиква
ладно цеденоНерафинирано ладно цедено масло од сончоглед

 Претставува ладно цедено нерафинирано масло со пријатна арома и богата содржина на витамини А, Е, Ф, ниацин, мононезаситени и полинезаситени масни киселини.

Витаминот Ф во комбинација со полинезаситени масни киселини го зајакнува организмот во борбата против инфекции, кожни егземи и бронхијална астма. Витаминот Ф е неопходен за создавање на простагландини - регулатори на метаболизмот на клетките. Употреба: во режимот на здрава исхрана за задоволување на дневните потреби од есенцијални масни киселини потребно е да се внесуваат 10-20 гр. односно 1-2 лажици сончогледово ладно цедено масло.
НУТРИТИВНИ ВРЕДНОСТИ
Пресметките се однесуваат на 10g
*Дневни потреби %
Енергетска Вpeдност 89,9kcal  
Енергетска Вpeдност од масти 89,9kcal  
Масти 9,99g 15,3% 
Заситени масти 1,1g 6,5%
"Транс" масти 8,89g  
Холестерол 0g  
Витамин Е 5,5g  

*Дневните потреби се базирани на 2000 калории на ден. Вашата дневна вредност може да биде поголема или помала во зависност од Вашите дневни потреби.Назад»»

Продавници во градот Скопје
Нашите производи можете да ги купите на четири локации во Скопје
   Мар Вик © 2013
power by webstrani