Масло од сусам
Ладно цедено
Масло од семки
од тиква
ладно цеденоМагнезиум хлорид

Морето е непресушен извор на минерали кои сe особено биорасположливи бидејќи се веќе врзани. Како резултат на ерозијата и седиментацијата на карпите која се одвива на дното на морските површини, минералите се растворени и веќе врзани со другите елементи од морската вода кои ја потенцираат нивната биорасположливост.
На тој начин се формираат калциум карбонат, калциум хлорид, магнезиум оксид, магнезиум сулфат, магнезиум хлорид, цинк сулфат, цинк хлорид и други значајни минерали.

Магнезиумот е екстрахиран од морската вода со процес на евапорација. Двете органски форми на магнезиум цитрат и пидолат ја подобруваат активноста. Фрукто-олигосахаридите ја олеснуваат абсорпцијата на магнезиумот.

Кога и зошто се користи:
Заедно со Витамин Б6 учесствува во пренесувањето на нервните импулси. Корисен е при состојби на психички и физички стрес, замор, нерасположение, напнатост, ПМС симптоми, грчеви во мускулите.Назад»»

Продавници во градот Скопје
Нашите производи можете да ги купите на четири локации во Скопје
   Мар Вик © 2013
power by webstrani