Масло од сусам
Ладно цедено
Масло од семки
од тиква
ладно цеденоМасло од тиква природен производ богат со витаминиА,Е,Цинк и скапоцените Omega 3 и Omega 6

Isto taka ima mnogu fotosterol koj ima pozitiven efekt vrz visokiot holesterol.Specifi~nite komponenti vlijaat na prevencija na bolesti na prostatata i mo~niot meur. Golemoto koli~estvo antioksidansi ve odr`uva mlad i zdrav. Sostav: 100% maslo od semka od tikva. Da se ~uva na ladno i temno mesto


Маслото од семки од тиква има широка употреба во кулинарството а исто така и во медицината.
Се користи во супи, салати, дресинзи итн. Различни студии покажале дека ова масло ги подобрува симптомите на зголемена простата и е идеално за лекување на синдром на дебело црево. Исто така го регулира холестеролот и делува превентивно против артериосклерозата. Маслото од семки од тиква содржи многу

 корисни компоненти како Омега 3 и Омега 6 масни киселини, амино киселини, цинк, како и пристојни количини Витамин А, Ц, и Е. Маслото има широк спектар на антиоксиданси и бета каротен. Тоа се абсорбира брзо преку кожата така што не дозволува пукање на истата и нејзино сушење. На тој начин ги намалува брчките на кожата а со тоа и знаците на стареење. Идеално е за секоја возраст и помага за зајакнување на имуниот систем, го стимулира централниот нервен систем и помага во раст на коските.

 

 

Nutritional Information per Serving:

 

Serving Size

100 g of Pumpkin seed oil

 

 

 

Total Calories

884

 

Calories from fat

884

 

Total fat

100 g

 

Saturated fat

19.9 g

 

Palmitic acid

12800 mg

 

Stearic acid

6400 mg

 

Monounsaturated fat

32.4 g

 

Palmitoleic acid

230 mg

 

Oleic acid

32200 mg

 

Polyunsaturated fat

47.7 g

 

Linoleic acid (Ω-6)

47300 mg

 

Alpha linolenic acid (Ω-3)

460 mg

 

Trans fat

0 g

 

Cholesterol

0 g

 

Total Omega-3 fatty acids

460 mg

 

Total Omega-6 fatty acids

47300 mg

 

Phytosterols

2000 mg

 

 

 

 Назад»»

Продавници во градот Скопје
Нашите производи можете да ги купите на четири локации во Скопје
   Мар Вик © 2013
power by webstrani