Масло од сусам
Ладно цедено
Масло од семки
од тиква
ладно цеденоХималајска сол

Хималајска кристална сол е најчистата сол на Земјата, и претставува богатство од минерали и енергија. Таа егзистира повеќе од 250 милиони години во подножјето на Хималаите- најголемиот енергетски центар на Земјата далеку од секакви надворешни влијанија и загадувања.


Хималајската сол претставува извонредно чиста сол.Во себе содржи 84 видови минерали и елементи во колоиден раствор идентични со човековиот оранизам,поради што се лесно апсорбливи.Хималајската сол ја нарекувале и бело златопоради нејзината висока нутритивна вредност.Земајќи 1% раствор на хималајска сол, всушност ја земаме основата на животот во најенергетска и лесно апсорбирачка форма. Истите 84 минерали и микроелементи во иста пропорција се содржат и во организмотна секој човек..
Хималајската сол во својот состав содржи железо, сулфур, калиум, калциум, магнезиум и други елементи неопходни за организмот. Содржината на натриум е на пониско ниво и затоа солта не ја задржува водата во организмот. Хималајската сол е со исклучителна нутритивна вредност така да здравствените придобивки со користење на оваа сол се големи.Таа го снабдува организмот со сите потребни минерали,го регулира и воспоставува електролитниот баланс а со самото тоа и содржината на вода во организмот,го регулира крвниот притисок,делува антистресно и претставува природен антихистаминик, помага во чистењето на слузните наслаги од белите дробови – посебно корисно кај особи со астма и цистична фиброза,го регулира нивото на шеќер во крвта,ја подобрува апсорпцијата на храна во гастроинтестиналниот тракт,го регулира pH балансот во организмот особено во мозочните ќелии,ги зацрврстува коските,превенира појава на грчеви во мускулите,спречува појава на вени и испукани капилари во нозете и бедрата,превенира од појава на артритис и реума,спречува појава на бубрежни и жолчни каменчиња,полезна е во бременоста како за мајката така и за бебето, бидејќи го зголемува нивото на енергија и ја подобрува структурата на амниотичната течност.

Нутритивна вредност во 100 грама хималајска сол:

-енергетска вредност 0 Kcal

-јаглехидрати 0.7 гр

-протеини 0.1 гр

-масти 0.1 гр

Натриум 18 грама,калиум 618 мг,калциум 205 мг,железо 105 мг, останати минерали во трагови.Назад»»

Продавници во градот Скопје
Нашите производи можете да ги купите на четири локации во Скопје
   Мар Вик © 2013
power by webstrani